open-navfaktor-logo
search
Govorio na forumu
Zelenski: Deset prijedloga za okončanje rata s Rusijom mirovna formula ne samo za Ukrajinu već i za svijet
Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je u četvrtak da je deset prijedloga koje je iznio za okončanje rata s Rusijom mirovna formula ne samo za Ukrajinu.
17.11.2022. u 13:09
get url
text

- Na vašem forumu se raspravljalo o mnogo različitih tema... Ali koliko njih ne zavisi od toga šta je ruska agresija donijela i, nažalost, još uvijek može donijeti? Manjina. Zato, kada Ukrajina ponudi formulu mira, to je zaista mirovna formula ne samo za nas, već i za svijet - rekao je Zelenski na Bloomberg New Economy forumu.

Navodeći da su desetine ruskih projektila jutros pogodile ukrajinsku infrastrukturu, Zelenski je rekao da se Rusija bori protiv struje i toplote za ljude gađajući elektrane i energetske objekte.

- Ovo je sada svakodnevni život u Ukrajini, zbog ruskog terora. Zato ulažemo toliko truda da od naših partnera dobijemo moderne sisteme protivvazdušne i protivraketne odbrane. Plus stalna neprijateljstva na liniji fronta dugoj više od hiljadu kilometara - dodao je Zelenski.

On rekao da će se sredstva širom svijeta preusmjeravati na oružje i odbranu dok se ruski napadi povećavaju, jer će zemlje htjeti spriječiti potencijalno ponavljanje takvih napada u svojoj zemlji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.