Angažirano 700 vatrogasaca

Zemlja pod uzbunom: Desetine požara u Grčkoj, dim nad poznatim ljetovalištima

Objavljeno: 25.08.2019. u 19:27

Grčka vatrogasna služba saopćila je kako su danas uhapšene dvije osobe na jugu Grčke za koje se sumnja da su podmetale požare, a jedan od uhapšenih je podmetanje požara učinio tri puta

Požar u Grčkoj

FOTO: Fena/Xinhua

Desetine požara izbilo je tokom vikenda u Grčkoj, a gusti oblaci dima nadvili su se nad popularnim turističkim ljetovalištima.

Glavni sekretarijat za civilnu zaštitu objavilo je u nedjelju da je zemlja pod uzbunom nakon što su se vatrogasci u subotu borili s 56 požara. Požari su izbili na poluotoku Peloponezu, otocima Krfu i Samosu i na kopnu.

Grčka vatrogasna služba saopćila je kako su danas uhapšene dvije osobe na jugu Grčke za koje se sumnja da su podmetale požare, a jedan od uhapšenih je podmetanje požara učinio tri puta, prenosi AP.

Osumnjičeni, starosti 47 i 43 godine, u subotu su na Peloponezu uhapšeni s u odvojenim slučajevima. Jedan od osumnjičenih je napravio požar u subotu ujutru, dok je drugi to učinio tri puta - jedan je podmetnuo prošle nedjelje, a dva u subotu.

Vruće, suho, i vjetrovito vrijeme pomoglo je da se potaknu desetine požara širom Grčke, a vatrogasna služba je u protekla 24 sata angažirala 700 vatrogasaca. Najozbiljniji požar na istočnom otoku Samosu sada je pod nadzorom, ali vlasti su u subotu morale evakuirati četiri hotela i kuće.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije