Vijeće ministara BiH

Zvizdić čestitao Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope

Objavljeno: 09.05.2019. u 13:39

Danas slavimo dan pobjede civilizacije nad barbarstvom i mračnjaštvom, poručio je

Denis Zvizdić

FOTO: Arhiva

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić uputio je čestitku povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope. Prenosimo je u cijelosti:

Danas slavimo dan pobjede civilizacije nad barbarstvom i mračnjaštvom. Pobjede na čijim je idejama i idealima slobode, tolerancije, mira, progresa, saradnje i zajedništva utemeljena moderna Evropa.

Danas, sedam decenija nakon historijske pobjede, više nego ikada je potrebno afirmirati i baštiniti vrijednosti i tekovine antifašističke borbe kako sile mraka ne bi dobile drugu priliku. Na nama je da im, svojim radom i ponašanjem u društvu, nikada ne damo drugu priliku.

U proteklom periodu Vijeće ministara BiH je intenzivno radilo na reformama i euroatlantskim integracijama naše zemlje kako bi poboljšali poslovno okruženje i životni standard i kako bi se priključili velikoj porodici evropskih država. Dragi moji Bosanci i Hercegovci, sretan vam Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope sa optimizmom da naredni dočekujemo u statusu kandidata za EU.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije