open-navfaktor-logo
search
Genijalni trikovi
Fitness trenerica otkriva načine kako jutro učiniti zdravijim
Umjesto ispijanja kafe dok listate poslovne emailove, to vrijeme iskoristite za vježbe disanja i meditacije
26.09.2019. u 17:10
get url
text

Nedostatak vremena najčešći je izgovor za loše životne navike, navode stručnjaci.

Ako ste se i vi prepoznali u ovome, krajnje je vrijeme da nešto promijenite po tom pitanju.

Fitness stručnjakinja Stephanie Mansour otkrila je 11 trikova kako jutro učiniti zdravijim u samo nekoliko koraka:

Joga

Jutarnje buđenje iskoristite kako bi povezali pokrete i udahe uz jednostavnu jogu. Trenerica predlaže da stanete kraj kreveta s raširenim rukama koje ćete zatim povući iznad glave. Prilikom spuštanja ruku, fokusirajte se na disanje.

Meditacija uz kafu

Umjesto ispijanja kafe dok listate poslovne emailove, to vrijeme iskoristite za vježbe disanja i meditacije.

Smoothie čučnjevi

Dok se sastojci jutarnjeg smoothieja miješaju, napravite deset brzih čučnjeva. S nogama postavljenim u širinu kukova spustite se u čučanj, ali pripazite da su vam leđa ravna. Nakon deset čučnjeva počastite se smoothijem.

Do trbušnjaka pod tušem

S nogama u širini kukova podignite punu flašu šampona ili regeneratora te se okrenite u jednu stranu. Ukoliko nemate punu flašu šampona ruke ispružene ispred tijela poslužit će podjednako.

Pospješite fleksibilnost nanoseći losion

Osim što ćete pomoći koži, nanošenjem losiona postići ćete veću fleksibilnost tijela. To ćete učiniti ukoliko prilikom nanošenja losiona na leđa pokušate spojiti ruke na sredini. Jednom rukom posegnite iza vrata, a drugom posegnite iz donjeg dijela leđa te ih spojite na sredini leđa.

Vježbe disanja

Prilikom nanošenja tuša za oči ili sjene, zadržite dah na deset sekundi, a zatim udahnite. Tri puta ponovite ovu vježbu kako bi se opustili dok se spremate.

Istrenirajte ruke dok pravite frizuru

Savršene lokne u kosi mogu voditi i do savršeno istoniranih ruku, a to ćete postići ukoliko držite figaro s rukom pod uglom od 90 stepeni.

Ravnoteža

Bolju ravnotežu tijela postići ćete ukoliko balansirate na jednoj nozi, a jutarnje peglanje robe odlična je prilika za to.

Fleskibilnost

Obuvanjem obuće s nogama koje se ne savijaju u koljenu na alternativan način uvježbat ćete fleksibilnost tijela. Umjesto uobičajene vježbe dodirivanja stopala s ravnim koljenima, oprobajte se u obuvanju cipela na isti način.

Protresite salkatu, ali i tijelo

Pripremu salate u posudi s poklopcem iskoristite kako bi podjednako začinili salatu, ali i kako bi protresli čitavo tijelo.

Istegnite vrat dok čekate zeleno svjetlo

Istegnite vrat s desne na lijevu stranu dok stojite na trotoaru čekajući da se na semaforu upali zeleno svjetlo. Vježbajte 30 sekundi ili dok se svjetlo semafora ne promijeni.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.