open-navfaktor-logo
search
Kantonalno tužilaštvo TK
Obdukcija potvrdila: Halida Mujedinović iz Gradačca ubijena sjekirom, imala pet povreda u predjelu glave i vrata
AUTOR: J. B.
10.05.2024. u 10:58
get url
text
Kuća u kojoj se desilo ubistvo
Kuća u kojoj se desilo ubistvo
FOTO: Dževad Pašalić (Radio Gradačac)
Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona dobilo je preliminarne rezultate obdukcije ubijene Halide Mujedinović (63) iz Gradačca, kojima je potvrđeno da je žena usmrćena udarcima sjekirom.
- Prema preliminarnim rezultatima obdukcije usmrćena Halida Mujedinović iz Gradačca je imala pet povreda u predjelu glave i vrata nanesene oštrim dijelom sjekire. Istražne radnje i vjestačenja o ovom ubistvu su u toku - kaže Admir Arnautović, glasnogovornik Tužilaštva TK.
Podsjećamo, u porodičnoj kući u naselju Vida 2 u Gradačcu, u srijedu navečer pronađeno je beživotno tijelo Halide Mujedinović sa povredama u predjelu glave. Beživotno tijelo njenog muža Refika Mujedinovića (69), pronađeno je istog dana ujutrio, u blizini kuće njegovog sina u Srebreniku. On je izvršio samoubistvo vješanjem.
- Tužilaštvo je dato naloge za vještačenja, uključujući DNK analizu, bilološka i mehanoskopska vještačenja, kako bi se utvrdile sve okolnosti. Tek nakon što sve istražne radnje budu okončane bit će utvrđeno mogu li se ova dva događaja, odnosno ubistvo i samoubistvo, dovesti u vezu - pojasnio je Arnautović.
POVEZANO
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.