"Lider" Bošnjaka

Da li je Irfan Durić insistirao da FSBiH žestoko kazni FK Velež?

Irfan Durić
FOTO: FSBIH

Irfan Durić, potpredsjednik FSBiH, kao predstavnik Bošnjaka, jedan je od ljudi s najdužim stažom u bh. fudbalu.

Na svim nivoima, od kantonalnog, preko federalnog, do "krovnog" saveza, Durić je instalirao sebi odane kadrove, pišu Sportske.

VEZANI TEKST - Pred Skupštinu: Bošnjaci "prodali" FSBiH, hoće li to naplatiti Irfan Durić?

- Jedan od njih je i Nermin Kljajić, potpredsjednik Disciplinske komisije FSBiH. Iste one komisije koja je drastično kaznila FK Velež i Šemsudina Hasića. Iz FSBiH saznajemo, kako Kljajić u prvi mah nije želio glasati za ovako drastične kazne, ali je, navodno, na insistiranje "šefa" Irfana Durića pristao na kaznu kakva nije zabilježena u bh. fudbalu - pišu Sportske.

Ovako rigorozna kazna u fudbalskim krugovima smatra se osvetom prema Hasiću, koji je protivnik mešetara u fudbalu i koji bi radije u FSBiH ispred Unsko-Sanskog kantona vidio Hamdiju Abdića umjesto Durića.

Inače, Abdić je na skupštini, kada se biralo novo rukovodstvo FSBiH, imao podršku skoro svih bošnjačkih delegata, ali ga je Durić pobijedio, jer je imao podršku iz "hrvatskog i srpskog korpusa" .

Durićeva podrška bila je odlučujuća kod izbora Ivayla Peteva za selektora BiH. Sad je sasvim jasno zašto Durić, kao "lider" Bošnjaka šuti.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga