Određen mu pritvor

Mostarac pred djecom ženu napao nožem vičući: "Sve ću vas pobiti i ići u zatvor!"

Ilustracija
FOTO: Pixabay

Općinski sud u Mostaru danas je na prijedlog Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) odredio pritvor Edisu S. (1995) iz Mostara zbog nasilja u porodici.

Njemu se na teret stavlja da je prekjučer oko 8 sati u mostarskom naselju Vrpčići, u iznajmljenoj sobi u kojoj je boravio sa suprugom i njihovo dvoje djece, nakon što se prethodno posvađao sa suprugom, povišenim tonom joj se obratio govoreći "sve ću vas pobiti i ići u zatvor!".

- Nakon toga je nasrnuo na oštećenu, držeći nož u desnoj ruci, pa je zamahujući nožem prema vratu oštećene pokušao je četiri ili pet puta nožem ubosti u vrat, a oštećena je, braneći se od napada, pokušala spriječiti ubode u vrat i tom prilikom zadobila posjekotine na desnoj ruci i vratu, uslijed čega su joj nanesene lake tjelesne povrede - navodi se u aktima Tužilaštva.

Tužilaštvo je pritvor zatražilo iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo za koje se tereti ili da će dovršiti pokušano djelo, odnosno učiniti djelo kojim prijeti.

Za ova djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora osumnjičenom.

- Kantonalno tužilaštvo HNK, u saradnji sa MUP-om HNK - PU Mostar nastavlja sa poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo - naveli su iz Tužilaštva HNK.

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga