Sud u Banjoj Luci

Ukupno pet godina zatvora zbog pogibije djevojke u Trnu kod Laktaša

S mjesta nesreće u julu 2019.
FOTO: glaslaktasa.com

Vijeće Okružnog suda Banja Luka osudilo je Neđu Marića (25) iz Banje Luke i Stojadina Kneževića (53) iz Obrenovca u Srbiji, na ukupno pet godina zatvora zbog saobraćajne nesreće iz jula 2019. godine kada je u Trnu kod Laktaša stradala Ana Radić (21) iz Prijedora.

Prvostepenom presudom Marić je osuđen na četiri, a Knežević na godinu zatvora zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja.

Mariću je izrečena i kazna oduzimanja vozačke dozvole u trajanju od tri godine, računajući od dana pravosnažnosti odluke, s tim da se vrijeme provedeno u zatvru ne računa u ovu kaznu, a Kneževiću u trajanju od jedne godine.

Prema navodima iz optužnice, Marić i Knežević su učestvovali u saobraćajnoj nesreći koja se desila 8. jula 2019. godine u Trnu kod Laktaša, a stradala djevojka je bila suvozač u "audiju" koji je vozio Marić i koji se sudario sa "golfom" za čijim volanom je bio Knežević.

U presudi je navedeno i da su obojica vozača bili pod uticajem alkohola, Marić je u krvi imao oko 1.48 promila, a Knežević 0.84 promila alkohola.

 

Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Početna Najnovije Najčitanije Pretraga