open-navfaktor-logo
search
Italija
Autobus iste kompanije sletio s ceste u istom gradu gdje je nedavno poginuo 21 putnik
Autobus kompanije La Linea, u čijem je vlasništvu i autobus koji je prije 12 dana sletio s nadvožnjaka grada Mestre, sinoć je ponovo sletio s ceste i udario u stub zgrade u ulici Via Carducci, također u gradu Mestre, čije je kopneno područje povezano s centralnom Venecijom.
15.10.2023. u 11:43
get url
text
Autobuska nesreća u Veneciji
Autobuska nesreća u Veneciji

VEZANI TEKST - U autobusu smrti bio tek vjenčani par iz Hrvatske: Ona poginula u petom mjesecu trudnoće, njemu se bore za život

U nesreći koja se desila prije desetak dana poginula je 21 osoba. U ovoj sinoć, srećom, nema poginulih, ali su 14 putnika i vozač osoba povrijeđeni. Niko nije u teškom stanju. 

Kako piše RAI, uzrok nesreće je, prema prvim informacijama, to što je vozač izgubio kontrolu nad vozilom pošto mu je, kako je rekao spasiocima, pozlilo.

Radi se o električnom autobusu koji je u krivini prešao u suprotnu traku i na kraju se zabio u stub stambene zgrade. Većina putnika je zadobila modrice, mnogi su doživjeli i stanje šoka.

Avm, matična kompanija javnog prijevoza u Veneciji, saopćila je da će od danas iz predostrožnosti obustaviti saobraćaj svim autobusima "La Linea" i zamijeniti ih svojim vozilima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.