open-navfaktor-logo
search
Opsežna istraga
Direktor policije RS-a: Prevrnut ćemo svaki kamen dok ne riješimo ubistvo Bašića
Direktor policije RS-a Siniša Kostrešević kazao je danas da su u istragu ubistva načelnika Sektora krim-policije PU Prijedor Radenka Bašića uključeni svi kapaciteti RS-a, ali i sve policijske agencije u BiH i regionu.
21.03.2022. u 13:17
get url
text
Siniša Kostrešević
Siniša Kostrešević

Podvukao je da će prevrnuti svaki kamen da se ovaj događaj riješi.

VEZANI TEKST - Saslušano više osoba zbog ubistva Bašića, svjedoci vidjeli muškarca s kapuljačom kako trči

- Ovo je veliki udarac za policiju, ali i čitavu državu. Svi znaju da se radi o čestitom policajcu i teško je pričati o svemu - rekao je Kostrešević.

Ovo je vrlo osjetljiva faza istrage, dodao je.

- Radimo maksimalno i nećemo odustati do kraja. Veliki broj osoba je priveden, ovdje, u Banjoj Luci i regiji i nećemo stati dok ovaj slučaj ne riješimo - kazao je.

Kostrešević je naveo da je Bašić bio jedan od najčestitijih policajaca i profesionalaca.

- Sve mu je bilo posao i kuća. Bio je policajac 29 godina - dodao je.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač osudio je brutalno ubistvo Bašića.

- Izgubili smo velikog profesionalca i velikog čovjeka. Ovaj napad je napad na cijelu Policiju RS-a i učinit ćemo sve u svojoj moći da izvršilac ovog krivičnog djela bude pronađen - poručio je Lukač koji boravi u službenoj posjeti Izraelu.

On je izrazio iskreno saučešće porodici Bašić. Podsjetio je da istragom rukovodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet u saradnji s Policijskom upravom Prijedor.

- Ministar je pozvao građane na saradnju i u slučaju da raspolažu bilo kakvim korisnim informacijama u vezi sa ovim slučajem, da se obrate najbližoj policijskoj stanici ili pozovu 122 - navodi se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.