open-navfaktor-logo
search
Priznao krivnju
Dobio sedam godina robije: Djevojku teško pretukao, odvezao na Igman, skinuo golu, drogirao i malteritirao
Nakon što je priznao počinjenje krivičnih djela, Općinski sud u Sarajevu prvostepeno je osudio Gazvana Ghanomeha na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od sedam godina zbog krivičnih djela teške tjelesne povrede i protupravno lišenje slobode.
06.12.2021. u 16:19
get url
text

Ova informacija potvrđena je iz Tužilaštva Kantona sarajevo.

Ghanomeh se optužnicom teretio da je 15. decembra prošle godine od 16 do 22 sata u kući u kojoj je držao, nanio teške tjelesne povrede djevojci sa kojom je bio u ljubavnoj vezi.

Natjerao je i da koristi opojnu drogu spid, a potom naredio da sjedne u njegov automobil nakon čega je odvezao na planinu Igman gdje je također maltretirao, ponižavao i nanosio joj povrede.  

Kako su ranije poisali mediji, brutalno iživljavanje nad djevojkom dogodilo se nakon što je Gazvan u mobitelu partnerice pronašao poziv od njene prijateljice s kojom joj je prethodno zabranio druženje.

Djevojka je na sarajevskoj planini doživjela neviđeno poniženje: Zlostavlječ ju je golu snimao mobitelom, brutalno je pretukao i tjerao je da zajedno s njim šmrče spid koji je prosuo po haubi.

Kada ju je oslobodio i dozvolio joj da se obuče zaprijetio joj je da će je ubiti ako slučaj prijavi policiji te da će joj ubiti majku ako mu ne donose 3.000 KM.

Nakon toga ju je pustio da uđe u autobus i ode kući. Pretučena djevojka ništa nije govorila sve dok njeni roditelji nisu otkrili o čemu je riječ te su je odveli u policiju i sve prijavili.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.