open-navfaktor-logo
search
Incident u Washingtonu
Drama pred Kapitolom: Napadač i jedan policajac preminuli u bolnici
Zgrada Kapitola u Washingtonu i ulice oko nje blokirane su nakon što je policija upozorila "vanjsku prijetnju sigurnosti", objavio je BBC. 
02.04.2021. u 20:06
get url
text

Jedna osoba automobilom se zabila u dvojicu policajaca u blizini kontrolne točke ispred Kapitola u kojoj su smještene američke državne institucije, između ostalog, i Kongres.

Policija je objavila kako su i policajci i osoba koja je upravljala vozilom ozlijeđeni u incidentu koji se dogodio u petak poslijepodne.

- Sva trojica prevezeni su u bolnicu - objavila je policija iz Washingtona.

Američki mediji su javili da su napadač, ali i jedan policajac preminuli u bolnici. Prema istim navodima policijaci su pucali na njega jer je po izlasku iz vozila mahao nožem.

Izvor iz Kongresa rekao je za CNN da se napadač vozilom zabio u ogradu Kapitola i nakon toga izašao iz auta mašući nožem. Policijski službenik je pucao u napadača, koji je kasnije prevezen u bolnicu.

Službe sigurnosti poslale su poruku uredima Kongresa:

- Zbog moguće sigurnosne prijetnje, u svim zgradama Kapitola SAD-a trenutno nije dopušteno ulaziti ili izlaziti. Možete se kretati zgradom, ali držite se dalje od prozora i vrata. Ako ste vani, potražite zaklon.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.