open-navfaktor-logo
search
predati Tužilaštvu
Ekipa iz Tešnja za dva mjeseca ukrala 20 "golfova"
Dobojska policija podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu u tom gradu izvještaj protiv trojice muškaraca iz Tešnja, koji se sumnjiče da su na području Doboja, Banje Luke, Zeničko-dobojskog, Tuzlanskog, Hercegovačko-neretvanskog i Srednjobosanskog kantona krali automobile i to isključivo "golf 2" i "golf 3".
17.02.2020. u 16:00
get url
text

Protiv Nedima Buljubašića (20) i Denisa Krdžalića (20) iz Tešnja podnesen je izvještaj zbog sumnje da su za dva mjeseca ukrali 20 "golfova", a njihov sugrađanin Albin Starčević (28) se sumnjiči da je ta vozlila kupovao, rasklapao, sjekao i prodavao.

Buljubašiću i Krdžaliću izvještajem se na na teret se stavljaju dvije krađe i dvije teške krađe, a Starčeviću prikrivanje.

Neka od vozila pronađena su cijela, dok su neka bila u dijelovima, a kako je saopćeno iz Policijske uprave Doboj, sumnja se da su osumnjičeni "golfove" krali od sredine decembra 2019. godine pa do početka februara 2020. godine.

- Sumnjiče se za krađu ukupno 20 automobila "golf" i za tri pokušaja krađe automobila, te zasad neutvrđen broj krađa registarskih oznaka za vozila - naveli su iz PU Doboj.

Najviše su krali na području Policijske uprave Doboj, Policijske uprave Banjaluka, MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, Tuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Srednjobosanskog kantona.

VEZANI TEKST - U Konjicu jedan "golf" ukraden, drugi pokušali ukrasti

Za Starčevića se sumnja da je u ovom periodu na području općine Tešanj, kupio ukredene automobile za koje je znao da su veće vrijednosti od cijene po kojoj ih je platio.

On ih je rasklapao i sjekao na sekundarne sirovine u dvorištu svoje kuće, te takve prodavao preduzeću za prodaju sekundarnih sirovina u toj općini.

Kako navode iz policije, pojedine dijelove zadržavao je za sebe, radi dalje prodaje i sticanja nezakonite koristi.

- Protiv navedenih lica Policijska uprava Doboj je u junu prošle godine podnijela izvještaj o izvršenom krivičnom djelu, zbog otuđenja četiri putnička automobila. Nakon izvršene kriminalističke obrade 15. Februara 2020. godine, osumnjičeni su, uz izvještaj predata u dalju nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu Doboj - naveli su iz policije.

U međuvremenu je osumnjičenima određen jednomjesečni pritvor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.