open-navfaktor-logo
search
Glasanje odloženo
HDZ-ov ministar Toni Kraljević nije došao na sjednicu UIOBiH o raspodjeli prihoda
Upravni odbor (UO) Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine (UIOBiH) održao je danas u Banjoj Luci sjednicu na kojoj su usvojene izmjene i dopune Pravilnika o ovlaštenjima i ovlaštenim službenim licima UIO.
09.02.2024. u 17:28
get url
text

VEZANI TEKST - NES: Da li će "Trojka" i HDZ pokloniti Dodiku 87 miliona KM

- S obzirom na to da na sjednicu nije došao ministar finansija FBiH Toni Kraljević (HDZ), nije bilo moguće glasati o tačkama dnevnog reda koji se tiču raspodjele prihoda od putarina, kao ni o Odluci o utvrđivanju privremenih koeficijenata za raspodjelu sredstava sa jedinstvenog računa za period januar – mart 2024. godine - saopćeno je nakon sjednice.

Dodaje se da je prema zakonskim odredbama i Poslovniku o radu UO UIOBiH neophodno prisustvo sva tri ministra finansija da bi se odlučivalo o ovim tačkama, a sjednici su prisustvovali predsjedavajući UO UIO i ministar finansija i trezora BiH Srđan Amidžić (SNSD), te ministar finansija RS-a Zora Vidović (SNSD).

Na današnjoj sjednici nisu usvojene ni izmjene i dopune Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji UIO zbog čega su dovedena u pitanje radna mjesta za 23 službenika Uprave.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.