open-navfaktor-logo
search
Mujine laži i "metode"
Komesar MUP-a USK optužio migranta za ubistva koja se nisu dogodila
Koričić je, podsjećanja radi, kazao da je nakon privođenja migranta u Bihaću dodatnom istragom utvrđeno kako se sumnjiči za djelo koje, očigledno, nije ni počinjeno
29.10.2018. u 12:00
get url
text

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije demantiralo je tvrdnju Muje Koričića, komesara MUP-a Unsko-sanskog kantona (USK), koji je u izjavi za RTV USK rekao kako je u USK uhapšen migrant koji se sumnjiči za ubistvo pet osoba u Makedoniji.

- U sektoru unutrašnjih poslova nije zabilježen takav slučaj te, s tim u vezi, ne sumnjičimo nikoga – saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Makedonije, prenijeli su mediji u toj zemlji.

Govoreći o krivičnim djelima i prekršajima koji se stavljaju na teret migrantima, komesar Koričić je u gostovanju na RTVUSK doslovno rekao:

-Evo još samo da kažem zbog čega je bitno legitimisanje. Pa mi smo prije petnaestak dana na košarkaškom igralištu ovdje u Borićima (Bihać), lišili slobode jednog migranta za kojeg smo kasnije utvrdili, znači utvrdili, nekakvim svojim vezama, kontaktima, da je on osumnjičeni za peterostruko ubistvo u sukobu migranata u Makedoniji. A taj čovjek se nalazi ovdje.

Da stvar bude još gora, novinarka RTV USK koja je vodila razgovor sa Koričićem, a nakon ovih njegovih riječi, kostatuje:

-Očito je da takvih ima jako puno. Identitet im je nepoznat, a u suštini na ovaj način koji ste Vi rekli, može se otkriti.

Izjavu komesara Koričića u vezi s migrantom kojeg je optužio za petostruko ubistvo možete pogledati na 20:30 minuta na snimku ispod.

Koričić je na poziciju policijskog komesara imenovan nakon posljednje smjene Vlade USK te imenovanja novog saziva kojeg su podržali A-SDA, SDP, Demokratska fronta i SBB, a nakon što MUP USK više mjeseci nije imao komesara.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.