open-navfaktor-logo
search
Nedopuštena trgovina
Mašić optužen da je na internetu prodavao ilegalno uvezene medikamente
Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Belmina Mašića (1997) iz Zenice, kojom ga tereti za nedopuštenu trgovinu.
01.06.2023. u 10:24
get url
text

On se tereti da je, od polovine do kraja 2021. godine, putem internet oglasnika oglašavao prodaju medikamenata, koji nisu upisani u registar medicinskih sredstava Bosne i Hercegovine u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH, a koje je nabavljao i uvozio u Bosnu i Hercegovinu ilegalnim putem i bez dozvole nadležnih organa.

Prema prikupljenim dokazima, optuženi je ugovarao prodaju, te u više navrata, vršio prodaju medikamenata, a pretresom njegove kuće i vozila koja je koristio, također je pronađena i zaplijenjena veća količina medikamenata bez potrebne dokumentacije.

Optuženi se tereti da je, u više navrata neovlašteno prodavao predmete čiji je promet zabranjen propisima Bosne i Hercegovine, čime je počinio krivično djelo nedopuštena trgovina.

Navode optužbe, Tužilaštvo će dokazivati pozivanjem sedam svjedoka, jednog stručnog vještaka, kao i prilaganjem više od 50 dokaznih materijala.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.