open-navfaktor-logo
search
Pregovori u toku
Međunarodni aerodrom Tuzla: Prva želja je linija za Istanbul, a potom Pariz i Brisel
Međunarodni aerodrom Tuzla (MAT) s više aviokompanija pregovara o otvaranju novih linija tokom ljetnog reda letenja, koji stupa na snagu 1. aprila. Prva dva mjeseca 2023. godine za MAT su rekordna i cilj menadžmenta je da se taj trend nastavi.
09.03.2023. u 19:48
get url
text

- Imamo veliko interesovanje putnika za Istanbul. Pregovaramo s više aviokompanija o otvaranju linije za Istanbul dva puta sedmično, pregovori nisu laki i još nemamo ništa dogovoreno - kaže direktor MAT-a Dževad Halilčević.

S MAT-a trenutno lete kompanija Wizz Air sa dva bazna aviona i 14 destinacija te Ryanair, koji ima tri destinacije.

- Imamo puno zahtjeva za otvaranje linija u Belgiji i Francuskoj, tačnije za Brisel i Pariz. Delegirali smo to kao prijedloge našim partnerima Wizz Airu i Ryanairu, a odluka je na njima za koje će se linije odlučiti u ljetnom redu letenja - navodi Halilčević.

MAT je u januaru ove godine imao više od 58 hiljada prevezenih putnika, što je malo više nego aerodrom u Ljubljani te oko tri hiljade putnika manje nego Međunarodni aerodrom Sarajevo.

- U januaru smo premašili 58 hiljada putnika što je za nas rekord, a posebno ohrabruje više od 48 hiljada putnika u februaru, s obzirom na to da to nije mjesec kada se dominantno ide na godišnji odmor. Mi smo u našoj rekordnoj 2019. godini, u februaru imali 30 hiljada putnika, pa usporedba s ovom godinom govori sama za sebe - zaključio je Halilčević.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.