open-navfaktor-logo
search
Okružni sud Banja Luka
Monstruozan slučaj kod Laktaša: Osuđen na 17 godina zatvora za seksualno zlostavljanje tri sestre
Vijeće Okružnog suda Banja Luka osudilo je u ponovljenom postupku 25-godišnjeg muškarca iz Laktaša na jedinstvenu kaznu od 17 godina zatvora za obljubu i seksualno zlostavljanje tri sestre mlađe od 15 godina.
19.07.2021. u 14:59
get url
text

Žrtve ovog monstruoznog zločina bile su djevojčice 2005., 2007. i 2008. godište.

On je bio ljubavnik njihove majke (40), protiv koje je razdvojen postupak zbog sumnje da je pred kćerkama imala seksualne odnose s optuženim.

Osim na zatvorsku kaznu, optuženom je izrečena i zabrana približavanja i komunikacije sa žrtvama u trajanju od dvije godine, s tim da se vrijeme provedeno u pritvoru ne računa u ovu kaznu.

Tužilaštvo je uoči izricanja presude izmijenilo optužnicu i odustalo od gonjenja 25-godišnjaka za seksualno zlostavljanje i četvrte, najmlađe sestre, koja je 2013. godište. Razlog je to što ona istražiocima i psiholozima nije mogla dati informacije o krivičnom djelu.

U ostalom dijelu optužnica je ostala neizmenjena pa se on teretio za tri slučaja obljube nad djecom, kao i za zadovoljene polnih strasti pred djetetom.

Zbog zaštite žrtava, postupak je bio zatvoren za javnost.

Okružni sud u Banjoj Luci ranije je osudio 25-godišnjaka na 19 godina zatvora, ali je presudu ukinuo Vrhovni sud i postupak vratio na novo suđenje.

U optužnici se kako saznajemo, između ostalog, navodilo da je optuženi u periodu od marta 2019. godine do februara 2020. godine u kući gdje su  djevojčice živjele sa majkom, u jednom selu kod Laktaša, kao i u svojoj porodičnoj kući, u više navrata počinio obljubu nad sestrama.

U optužnici se dodaje i da je bio u emotivnoj vezi sa njihovom majkom i "navodno joj pomagao u poljoprivrednim radovima, te svakodnevno boravio u njihovoj kući u vrijeme dok je bio odsutan otac maloljetne djece".

Uhapšen je 6. februara 2020. godine, zajedno sa majkom djevojčica, koja se sumnjičila za krivično djelo navođenje djeteta na prisustvovanje polnim radnjama, a protiv koje je razdvojen postupak.

Ovaj slučaj, nakon što je razotkriven, zbog svoje monstruoznosti šokirao je sve koji su bili uključeni u istragu, kako policajce, tako i radnike Centra za socijalni rad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.