open-navfaktor-logo
search
Akcija Meta 2
Mustafa Karamuja u pratnji advokata se predao policiji u Zenici
Mustafa Karamuja, zvani Musa, osumnjičen u akciji Meta 2, koji nije bio dostupan policijskim organima, jutros se uz prisustvo advokata predao zeničkoj policiji.
25.07.2023. u 10:14
get url
text

Potvrdio nam je to Elvedin Fišek, glasnogovonik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK).

- Mustafa Karamuja je u jutarnjim satima, u pratnji advokata, došao do zgrade Kantonalnog tužilaštva ispred koje je lišen slobode od službenika uprave policije. Trenutno se nalazi na kriminalističkoj obradi nakon čega će biti predat postupajućem kantonalnom tužiocu koji će odlučiti o određivanju eventualnog prijedloga za određivanje mjere pritvora - dodao je Fišek.

 VEZANI TEKST - U toku pretresi u Zenici i Kaknju, hapse se i korumpirani policajci, na meti 20 osoba

Akcija policije Zeničko-dobojskog kantona od prije nekoliko dana rezultirala je hapšenjem 16 njihovih kolega koji su službovali u Policijskoj stanici Kakanj.

Jedna osoba je izbjegla hapšenje, a radi se o Mustafi Karamuji, kontroverznom biznismenu, koji slovi kao organizator kriminalnih aktivnosti uhapšene grupe, što je iz više policijskih izvora potvrđeno novinarima.

Policajci koji su na meti ove akcije sumnjiče se da su koristeći svoj položaj policajaca kriminogenim osobama dopuštali da se bave kriminalnim aktivnostima, te umjesto da ih spriječe u tome, pomagali im, a u zamjenu za korist koju su od njih dobijali.

Između ostalog, radi se i o nelegalnoj eksploataciji uglja na području Kaknja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.