open-navfaktor-logo
search
GSS Mostar
Na planini Velež pronađeno tijelo slovenske državljanke
Nakon potrage, tijelo slovenske državljanke je pronađeno u tunelu u bivšem vojnom objektu, a uskoro se očekuje dolazak liječničke i policijske ekipe, kao i dežurnog kantonalnog tužioca.
13.08.2022. u 13:06
get url
text
GSS Mostar
GSS Mostar

Potražna akcija za slovenskom državljankom na području Brasine, na planini Velež, završila je tragično, navodi portal Bljesak.info.

Kako je rečeno iz Gorske službe spašavanja (GSS), stanice Mostar, njihovi timovi su, nažalost, jutros u 8.30 sati, nedugo po izlasku na teren, pronašli mrtvu M.D. (44) iz Celja.

Nesretna Slovenka je pronađena u tunelu u bivšem vojnom objektu, a uskoro se očekuje dolazak liječničke i policijske ekipe, kao i dežurnog kantonalnog tužioca.

Jučer je policija na planini Velež pronašla njen automobil Škoda, kojim se i dovezla na to područje i to nakon što je mostarsku policiju alarmirala njena majka. Ona im je kazala da je zadnji put s kćerkom telefonski razgovarala 10. augusta kada joj je kazala da se nalazi na planini Velež, nakon čega je s njom izgubila kontakt.

Zanimljivo, M.D. je u februaru ove godine također bila na Veleži, kada su je iz dubokog snijega na vrhu Brasine spasili upravo timovi GSS-a Mostar. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.