open-navfaktor-logo
search
Sudar 158 vozila
Najmanje sedam poginulih u nesreći koju je uzrokovala "supermagla" u SAD-u
Najmanje sedam osoba je poginulo, a 25 teško ili lakše povrijeđeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na mostu na cesti I-55 u američkoj saveznoj državi Louisiani.
24.10.2023. u 09:44
get url
text

Do nesreće je došlo zbog "supermagle" nastale miješanjem dima od vatre iz močvare sa maglom.

Vidljivost se poboljšala tek kada se magla podigla, a nekoliko sati nakon nesreća u tom području se i dalje širio miris spaljenih automobila i goriva, navode američki mediji.

Kako je saopćila policija, i dalje traje potraga za žrtvama ove nezapamćene nesreće u kojoj je učestvovalo 158 vozila.

- Više od 25 osoba je prevezeno u oblasne bolnice sa različitim stepenom povreda od kritičnih do lakših. Mnoge žrtve su same zatražile medicinsku pomoć. Dio mjesta nesreće se zapalio ubrzo nakon prvobitnog incidenta. Jedna cisterna koja prevozi opasnu tečnost se istovara zbog moguće opasnosti. Moguće je otkrivanje dodatnih smrtnih slučajeva - naveli su iz poilicije i pozvali bilo koga kome nedostaje član porodice koji je putovao ovim područjem da ih kontaktira.

Dodali su da će uklanjanje vozila dodatno potrajati, te da će cesta ostati zatvorena duže vremena, s obzirom na to da će Ministarstvo saobraćaja vještačiti most radi eventualnih nedostataka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.