open-navfaktor-logo
search
Gornje Dubrave
Nakon godina života u lošim uvjetima: Mehmedbegovići uselili u novu kuću
Dževad Mehmedbegović sa suprugom Amelom i bolesnim sinom Elvedinom živio je u lošim uvjetima boreći se da prehrani porodicu jer nema stalnih primanja kojima bi mogli sebi izgraditi i osigurati adekvatan smještaj
19.06.2019. u 14:04
get url
text

Tročlanoj porodici Mehmedbegović iz Gornjih Dubrava kod Živinica, koja je nekoliko godina živjela u veoma lošim stambenim uvjetima, MFS-EMMAUS predao je ključeve novoizgrađene kuće, javlja Anadolija.

Dževad Mehmedbegović sa suprugom Amelom i bolesnim sinom Elvedinom živio je u lošim uvjetima boreći se da prehrani porodicu jer nema stalnih primanja kojima bi mogli sebi izgraditi i osigurati adekvatan smještaj, saopćeno je iz MFS-EMMAUS.

Kao izbjeglice iz Srednje Trnove u početku su živjeli u napuštenoj štali, da bi vremenom, Dževad uz pomoć komšija, napravio malu kuću za njih troje.

Zbog nedostatka finansijskih sredstava kuća nikada nije do kraja završena.

Zbog vlažnog i hladnog vremena u unutrašnjosti kuće stvorila se vlaga, što je značajno pogoršalo zdravstveno stanje ukućana.

Lošu konstrukciju same kuće nije bilo moguće renovirati ili dograditi, pa je odlučeno da se krene u izgradnju potpuno novog objekta.

Akcija prikupljanja sredstava za izgradnju kuće počela je na osnovu inicijative Medžlisa islamske zajednice Živinice.

MFS-EMMAUS većinu sredstava prikupio je zahvaljujući svojim inostranim donatorima, lokalnom stanovništvu i komšijama koji su prvi priskočili u pomoć znajući u kakvom je stanju živjela ova porodica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.