open-navfaktor-logo
search
Izvršeni i pretresi
Nakon hapšenja: MMA borac i poduzetnik Denis Stojnić predat Tužilaštvu BiH
Lice inicijala D. S. koje su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo prethodnog dana lišili slobode, nakon završene kriminalističke obrade te izvršenih više pretresa objekata na području Kantona Sarajevo (KS), predato je u daljnju nadležnost postupajućem tužiocu Tužilaštva Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Uprave policije MUP-a KS.
30.10.2022. u 19:09
get url
text

VEZANI TEKST - U Sarajevu uhapšen Denis Stojnić, sumnjiči se i za navođenje na prostituciju

Podsjećamo, u Sarajevu je sinoć uhapšen poznati MMA borac i poduzetnik Denis Stojnić. Nalog za hapšenje Stojnića izdalo je Tužilaštvo BiH, a uhapšen zbog podataka u vezi sa Sky aplikacijom, a na teret mu se stavljaju djela iz oblasti organizovanog kriminala. Naime, on se sumnjiči da je počinio krivično djelo međunarodno navođenje na prostituciju i primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem.

- Ovo je još jedna u nizu aktivnosti vezanih za strateško opredjeljenje Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo za borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije koja se provodi od strane ove policijske agencije u saradnji i pod nadzorom Tužilaštva BiH. U narednom periodu slijedi nastavak ovih aktivnosti - navode iz Uprave policije MUP-a KS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.