open-navfaktor-logo
search
"Nije po redosljedu"
"Okršaj" voditeljice panela u Antaliji i Željke Cvijanović: "Nemojte sa mnom raspravljati, ja sam član Predsjedništva"
U toku obraćanja na Diplomatskom forumu u Antaliji, došlo je do manje rasprave između voditeljice programa Nafise Latić i članice Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.
01.03.2024. u 20:24
get url
text

Novinarka i TV voditeljica TRT Worlda moderirala je panel diskusiju, a razgovaralo se o putu Bosne i Hercegovine prema Evropskoj uniji (EU) i NATO-u, ali i refleksijama rata Rusija i Ukrajine na regiju Zapadnog Balkana i BiH.

Nakon što je moderatorica pitala predsjedavajućeg Predsjedništva Željka Komšića da prokomentira uplitanje Rusije u pitanja Zapadnog Balkana i NATO put BiH, isto pitanje je postavila i Željki Cvijanović.

Članici Predsjedništva se nije svidjelo to što je ona prozvana nakon Komšića, a ne Denis Bećirović.

- Ja ne mislim da je uredu da ste mene prozvali a ne gospodina Bećirovića, jer po našem redoslijedu u Predsjedništvu idemo ovako kako sjedimo - kazala je Cvijanović.

Moderatorica je kazala da je željela čuti njeno mišljenje, ali je Cvijanović uzvratila:

- Sve uredu, samo kažem da nije fer. Nemojte sa mnom raspravljati. Ja samo uvažavam poziciju gospodine Bećirovića. Osim ako niste naumili da njegova bude zadnja ovdje - kazala je Cvijanović.

Nakon što je Latić kazala da joj to nije namjera, Cvijanović je kazala:

- Dozvolite, ja sam član Predsjedništva, nemojte mi upadati u riječ. Ako postavljate pitanje, ja želim biti pristojna da odgovorim - rekla je.

Nakon što je Cvijanović završila izlaganje, Latić je kazala:

- Nemamo više vremena, ipak ste vi zatvorili ovaj panel. Nije mi bila namjera nego sam pratila kolege i signal koliko vremena imamo - navela je Latić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.