open-navfaktor-logo
search
Oprečne informacije
Policija HNK "priznala" da je "sakrila" jednu osobu iz udesa u kojem je poginula tinejdžerka
MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona "priznao" je kako je iz saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom, koja se dogodila 26. novembra pokraj Čapljine, izostavio jednog učesnika.
07.12.2023. u 15:19
get url
text

VEZANI TEKST - U slijetanju BMW-a s ceste poginula 17-godišnjakinja iz Metkovića

Naime, 26. novembra u 6.35 sati na magistralnoj cesti M-6 u mjestu Modrič dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je poginula I. M. (2006).

Policija je dana, 11 dana nakon nesreće, na više upita portala Bljesak.info dostavila sljedeće informacije:

- Dolaskom uviđajne ekipe PS za Sigurnost saobraćaja javili su u Operativni centar da je jedna osoba smrtno stradala a jedna zadobila lakše tjelesne povrede. Ta je informacija distribuirana u javnost. Po okončanju uviđajnih radnji, u policijskom biltenu je evidentirano da su u vozilu bile osobe vozač A. J. (2001) lakše tjelesne povrede, I. M. (2006) smrtno stradala i I. R. (2003) bez povreda. Za vrijeme obavljanja uviđajnih radnji policijski službenici su na mjestu događanja zatekli samo stradalu osobu I. M., osobe A. J. i I. R. - tvrdi policija navodeći kako su A. J. i I. R., za kojeg navode kako nije imao povreda, kolima Hitne pomoći prebačeni su SKB Mostar.

Naveli su kako četvrta osoba nije evidentirana kao saputnik u automobilu jer nije imala nikakvih povreda, ali je evidentiran drugi mladić koji također nije imao nikakvih povreda.

Zbunjujuće je i to što je prvobitno u informaciji policije navedeno da su se u automobilu "uz smrtno stradalu nalazili A. J. (2001) kao vozač i I. R. (2003) kao suvozač, zadobivši pritom, jedan lakše, a drugi teže tjelesne povrede".

Tražio da ga ne spominju

U novom odgovoru na upit portala Bljesak.info naveli su i kako su "u popodnevnim satima spomenutog datuma (26. novembara) vozač A. J. i suputnik I. R. u PU Čapljina izjavili da je s njima u vozilu bila i četvrta osoba J. Š. koji nije imao nikakvih povreda.

J.Š. je tražio od vozača i A. J. i putnika I. R. da ga ne spominju da se nalazio u vozilu radi uvjetne osoude, koju je imao".

- Kako J. Š. nije imao nikakvih povreda u PU Čapljina nije ga evidentirala u Bilten dnevnih događanja od 26.11.2023. godine - navodi policija.

I dok je dežurni tužilac Tužilaštva HNK-a odmah evidentirao četiri osobe, policija je dan poslije ponovno tvrdila da se radi o tri osobe, a tek nakon više upita portala Bljesak.info o neslaganju informacija o saobraćajnoj nesreći s podacima iz tužilaštva, priznala kako je ipak jedna osoba izostavljena.

Sin policajca?

Policija sada tvrdi da je "putnik J. Š. evidentiran u svim spisima vezano za saobraćajnu nesreću" i da će biti "saslušan na sve okolnosti vezane za saobraćajnu nesreću".

Kako dalje piše Bljesak.info, neslužbeno su saznali kako je izostavljeni J. Š. sin čapljinskog policajca. Nakon saobraćajne nesreće, za koju se saznalo u kasnim popodnevnim satima iako je dogodila rano ujutro, za Bljesak.info su iz Operativnog centra MUP-a HNK-a kazali da su se u vozilu, uz smrtno stradalu djevojku, nalazile dvije osobe, dok je glasnogovornik MUP-a tada rekao kako se u vozilu, uz stradalu djevojku, nalazila samo jedna osoba, navodeći kako je takvu informaciju dobio iz PU Čapljina.

- Nakon što smo glasnogovorniku MUP-a HNK kazali kako je Tužilaštvo za portal Bljesak.info potvrdilo kako su u automobilu bile četiri osobe, glasnogovornik je ponovno kazao kako je informaciju o broju osoba u automobilu dobio iz PU Čapljina. Iz spomenute policijske uprave dan nakon nesreće nam je rečeno da se radi o "samo" tri osobe iako se, prema najnovijim tvrdnjama MUP-a, već tada znalo za četvrtog suputnika - navodi se u tekstu Bljeska.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.