open-navfaktor-logo
search
Florida
Porodica se suočava sa velikom kaznom jer su prerano postavili božićne lampice
Porodica na Floridi suočava se s velikom novčanom kaznom zbog "prevelike" želje da postave božićne lampice.
30.11.2021. u 08:47
get url
text
Postavljena rasvjeta
Postavljena rasvjeta

Ove godine, porodica Moffa iz Westchasea na Floridi, angažirala je dekoratere da im ugrade svjetla i morala su biti postavljena 6. novembra.

Nakon toga, lokalno stambeno udruženje zaprijetilo je porodici novčanom kaznom od 1.000 dolara zbog prijevremenog postavljanja ukrasa.

Michael Moffa je za Washington Post rekao kako se porodica stvarno radovala proslavi Božića ove godine, nakon teškog perioda tokom pandemije. Objasnio je da je morao da angažira dekoratere, a rezervacija instalacije je morala biti izvršena čak godinu unaprijed.

- Ako pogledate svjetla, nije strašno, zar ne? A kada su uključena, izgledaju prilično cool i djeca uživaju u tome i izmami im osmijeh na lice - rekao je Moffa.

Međutim, 8. novembra porodici je poslato obavještenje od Westchase Community Association koji ih je obavijestio da su svjetla prekršila njihova pravila. U njemu se navodi da je Dan zahvalnosti najranije što je bilo dozvoljeno postavljanje takve svečane rasvjete, piše Unilad.

Porodici je nakon toga zaprijećena novčana kazna od 100 dolara po danu, što je ukupno poraslo na 1.000 dolara, ako svjetla ne budu podešena u skladu s pravilima i propisima.

Chelsea Moffa je na Facebooku podijelila prijetnju stambene zajednice, a nakon što se priča "raširila", i sama "kraljica Božića", pjevačica Mariah Carey čak je ponovo tvitovala objavu u znak podrške porodici.

Prema riječima advokata stambene zajednice, prvo su se susjedi požalili. Nadalje, objasnili su kako organizacija mora održati glasanje prije nego što se eventualno izrekne bilo kakva novčana kazna.

Michael Moffa je za Washington Post izjavio da neće ugasiti svjetla, istakavši da sve izgleda lijepo, a da je nečuveno da su svi kao Grinch (izmišljeni lik koji ne voli Božić).

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.