open-navfaktor-logo
search
Uz podršku Vlade HNK
Potpisan ugovor o uspostavi aviolinije Mostar - Beograd
Potpisan je trostrani ugovor između Gradske uprave Mostara, srbijanske aviokompanije "Air Serbia" i Međunarodnog aerodroma Mostar o uspostavi redovne aviolinije koja će prema najavi triput sedmično povezivati Mostar i Beograd.
02.02.2024. u 11:21
get url
text

VEZANI TEKST - U petak potpisivanje ugovora između mostarskog aerodroma i Air Serbie 

U svečanosti potpisivanja ugovora u Gradskoj vijećnici Mostara učestvovala je predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona Marija Buhač, zajedno s ministrom prometa i veza Ivom Bevandom i ministrom trgovine, turizma i zaštite okoliša Emilom Balavcem, saopćila je Vlada HNK.

Kako su naveli, Vlada HNK kontinuirano godinama pomaže rad i razvitak Aerodroma Mostar, a samo je posljednjim Izmjenama i dopunama budžeta za 2023. godinu, putem Ministarstva prometa i veza te Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša, za razvitak i uspostavu novih zračnih linija izdvojila milion KM.

Prvi let na relaciji Mostar - Beograd bit će 15. aprila, uoči Međunarodnog sajma privrede, karte su od danas u prodaji, a početna cijena je 56 eura po smjeru, odnosno od 104 eura za povratno putovanje u ekonomskoj klasi, javila je Fena.


 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.