open-navfaktor-logo
search
Biznis u doba korone
Prijedorčanin uhapšen jer je falsifikovao i za 50 KM prodavao nalaze PCR testova
Policijski službenici Policijske uprave Prijedor su u petak, 15. januara 2021. godine, na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija da se na području Novog Grada vrši falsifikovanje i preprodaja mikrobioloških nalaza u vezi PCR testiranja na SARS-CoV-2, a koje izdaje Institut za javno zdravstvo RS-a, izvršili su kriminalističku obradu lica M. Ć. iz Prijedora, vlasnika fotografske radnje u Novom Gradu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo "Falsifikovanje isprave".
16.01.2021. u 10:05
get url
text

Kriminalističkom obradom utvrđeno je da je osumnjičeni M. Ć., u periodu od oktobra 2020. godine do januara 2021. godine, u fotografskoj radnji u Novom Gradu, neovlašteno izradio, odnosno falsifikovao najmanje 200 mikrobioloških nalaza u vezi testiranja na SARS-CoV-2, i prodao po cijeni od 50,00 KM po jednom nalazu.

Istog dana, uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor i po naredbi sudije Osnovnog suda u Novom Gradu, izvršen je pretres prostorija fotografske radnje, kom prilikom je pronađen i oduzet računar sa pohranjenim obrascima za izradu i falsifikovanje nalaza, kao i krivotvoreni pečat JZU Instituta za javno zdravstvo RS-a.

U toku je rad na kompletiranju predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, biti dostavljen izvještaj protiv lica M. Ć., za krivično djelo "Falsifikovanje isprave".

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.