open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Prijeti mu kazna zatvora od više od deset godina: Predložen pritvor osumnjičenom za ubistvo kod Laktaša
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka predložilo je pritvor Bogdanu Vajukiću (23) iz Laktaša, osumnjičenom za ubistvo Gojka Veselića (76) u mjestu Koljani kod Laktaša, koji je pretučen, a tijelo je potom bačeno u bunar.
28.01.2021. u 14:33
get url
text

- Osumnjičeni je 24. januara 2021. godine, u mjestu Koljani, općina Laktaši, u periodu od 18.30 do 19.30 sati, u porodičnoj kući oštećenog Gojka Veselića, nakon kraćeg verbalnog sukoba zatvorenom pesnicom žrtvi zadao više udaraca u predjelu glave i tijela usljed čega je nastupila smrt. Osumnjičeni se narednog dana vratio do porodične kuće oštećenog, gdje je pronašao njegovo tijelo i bacio ga u bunar - saopćeno je danas iz OJT Banja Luka.

Tužilac je stavio prijedlog za pritvor zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao utjecati na svjedoke, da će ponoviti krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili posljedice, te što bi njegovo puštanje na slobodu rezultiralo uznemirenjem javnosti.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjoj Luci.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.