open-navfaktor-logo
search
Strašno nevrijeme
Sicilija: Rijeka progutala vilu, poginula djeca i roditelji
Proteklih sati strašno nevrijeme pogodilo je Siciliju
04.11.2018. u 11:23
get url
text

U nevremenu koje je zahvatilo Italiju proteklih dana praćeno udarima olujnog vjetra, obilnim padavinama,  poplavama, kako javlja Corriere della Sera, najmanje deset ljudi poginulo je u Palermu kada je rijeka Milicia progutala vilu u kojoj su boravili. Navode kako je među poginulima troje djece u dobi od jedne, tri i 15 godina.

Vatrogasci su rekli da su u kući u Casteldacciji nedaleko od Palerma pronađena tijela majke, oca, djece i djeda i bake. Prema pisanju lokalnih medija, žrtve pripadaju dvjema obiteljima.

Nivo rijeke u gradu naglo je porastao zbog obilnih pljuskova u regiji, pišu lokalni mediji. Gradonačelnik Casteldaccije Giovani Di Giacinto rekao je da je otkriće tijela "neizmjerna tragedija", prenijela je novinska agencija ANSA.

Tijelo još jedne osobe otkriveno je u gradu Vicari, navodi agencija.

Civilna zaštita opisuje kako takvo nevrijeme nije viđeno u posljednjih 50-60 godina. Mnogo je žrtava u Italiji koje su izgubile živote kada je na njih palo drveće. Po procjenama udruženja talijanskih poljoprivrednih firmi, u nevremenu je uništeno oko 14 miliona stabala, mnogi objekti su oštećeni, putne komunikacije...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.