open-navfaktor-logo
search
Uprkos optužbama
SNSD i DNS ostaju u koaliciji
Kovačević međutim danas nije želio da precizira naredne korake
13.11.2018. u 14:11
get url
text

SNSD i DNS ostaju koalicioni partneri i u naredne četiri godine i bit će zajedno dio skupštinske većine u RS, dogovoreno je danas nakon sastanka delegacija dvije stranke u Banjoj Luci.

- DNS ostaje dio skupštinske većine, a na svim nivoima će biti dio koalicije. Na tome će da počiva jedinstvo RS i idemo u najjačem sastavu na nivo BiH. DNS pruža podršku i za našeg mandatara, a možemo sada slobodno reći budućeg premijera RS – kazao je danas portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

On je kazao i da se nije promijenio stav SNSD-a, a kada su u pitanju ranije kritike Milorada Dodika na račun nekih DNS-ovih ljudi koji bi trebalo da uđu u skupštinske klupe, i za koje je tvrdio da će ih se DNS "morati odreći".

Kovačević međutim danas nije želio da precizira naredne korake, ali je naglasio da će se o detaljima razgovarati na narednim sastancima. Osim toga, brojni funkcioneri DNS-a u entitetskim institucijama, kao i njihov ministar prosvjete RS, smijenjeni su nakon izbora po Dodikovom nalogu.

Ranije su predstavnici SNSD-a razgovarali i sa SP-om, koji je podržao njihovog mandatara za sastav nove Vlade RS Radovana Viškovića, a socijalsti su potvrdili da ostaju u koaliciji.

SNSD je danas imao i sjednicu Izvršnog komiteta u Banjoj Luci gdje je izraženo uvjerenje da će ova stranka formirati vlast u RS zajedno sa SP-om, DNS-om, Ujedinjenom  Srpskom, NDP-om i grupom Obrena Petrovića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.