open-navfaktor-logo
search
Objavio fotografije
Srodnik tvrdi da je 9-godišnjaka iz Sarajeva pretukla i ponižavala majka njegovog školskog druga
U jednoj osnovnoj školi u Sarajevu, 27. aprila, pretučen je učenik četvrtog razreda, devetogodišnjak inicijala D. R., no informacije o ovom događaju tek danas počele su kružiti društvenim mrežama. 
05.05.2023. u 18:34
get url
text

Na svom Facebook profilu objavio ih je Asmir Bojić, koji je u srodstvu sa pretučenim dječakom D. R. On je na Facebooku naveo da je dječaka pretukla majka njegovog drugara iz odjeljenja.

Pojasnio je da o događaju nisu govorili ranije "jer je porodica bila zauzeta brigom o dječijem fizičkom i psihičkom zdravlju, te prikupljanju medicinske dokumentacije, kako bi policija mogla da definiše na koji način će se okarakterisati ovo djelo".

- Nakon završetka nastave, D. R. je krenuo kući, ali ga je u hodniku škole dočekala majka dječaka iz njegovog odjeljenja, gurnuvši ga da se vrati u hodnik. Gurnula ga je niz nekoliko stepenica, te kada se pokušao ispraviti tako jako ga je ošamarila da je pao na pod. Krenula mu je krv na nos. Nakon toga uhvatila je dječaka jako za kosu, te nastavila udarcima o zid i pod. Fizičko zlostavljanje djeteta joj nije bilo dovoljno. Govorila mu je kako je njen sin pametniji, a svom sinu savjetovala da svaki dan D. R. govori da je glup i ružan. Kada je rekla da treba ljubiti patike njenom sinu, D. R. je pokušao to odbiti, ali ona ga je natjerala i na to poniženje - pojasnio je Bojić.

Ističe i da je prijetila dječaku D. R. da ne smije nikom reći šta se dogodilo jer će "ubiti i njega i njegovu porodicu".

- Svoje nasilje završila je govoreći da se ne boji njegovih roditelja. Tom događaju prisustvovalo je dvoje djece iz odjeljenja, od kojih je jedno pobjeglo nakon što je D. R. ošamaren. Drugo dijete je u strahu posmatralo događaj i nije smjelo reagirati zbog prijetnji, "da se ništa nije dogodilo". Nakon što je sa svojim sinom napustila školu, D. R. se vratio u učionicu.

Učiteljica je ugledala pretučenog, uplakanog, i krvavog i pitala šta se desilo. Zbog prethodnih prijetnji, od straha nije smio reći, ali na insistiranje učiteljice ispričao joj je šta se desilo. Majka dječaka D. R. je odmah pozvana u školu. Kada je ugledala svog sina u tom stanju, zbog jake uznemirenosti, direktorica joj je donijela tabletu za smirenje. Zatim je majka kontaktirala policiju i hitnu pomoć. Policija je napravila izvještaj, a dijete nakon što je pregledano od Hitne odmah odvezeno na KUM. Nakon pregleda više doktora dječaku je neuropsihijatar tu večer propisao tablete za smirenje, te upitio na dalji rad s psihologom - dodaje Bojić.

Dan poslije, kako je napisao, "zbog vrtoglavice odlaze pedijatru, a on dječaka D. R. šalje na snimanje vratne kičme".

- Ortoped utvrđuje da dječak ima povredu vratnih mišića, podlijevanje krvi u predjelu leđa, te kazuje da Schanzov okovratnik treba nositi pet dana. Taj dan kada su došli kući, D. R. je po preporuci doktora trebao da odmara, te pokušava zaspati. Ubrzo se budi uznemiren jer je sanjao majku tog dječaka kako dolazi da pobije njega i njegovu porodicu. Ustao je i provjeravao da li su sva vrata na kući zaključana.

Pored fizičke boli, nanesena je duševna bol djetetu, njegovim roditeljima i cijeloj porodici. Svi proživljavaju nezapamćen stres, bol, tugu i traumu. Ovim putem molim javnost, policiju i sve nadležne organe da urade sve da se ova osoba adekvatno kazni - poručio je Bojić, a uz status priložio je fotografije.

Cijelu slučaj je, kako je naglasio, prijavljen policiji  u Sarajevu.

- Identitet počinitelja je namjerno sakriven jer je u toku policijska istraga, gdje će se putem suda utvrditi krivica ove majke  - napisao je Bojić.

Iz MUP -a KS danas nismo mogli dobiti informacije o ovom slučaju s obzirom da se radi o događaju od prije 10 dana, ali ćemo im se svakako za zvanične informacije obratiti u ponedjeljak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.