open-navfaktor-logo
search
Izraelska agresija na Gazu
Tlaib nakon što su je pokušali cenzurisati: Većina Amerikanaca podržava prekid vatre, ali Kongres ne sluša njihove glasove
Jedina Palestinka u Kongresu, Rashida Tlaib, osvrnula se na rezoluciju o cenzuri, koje su protiv nje izglasale njene kolege Zastupničkog doma Sjedinjenih Američkih država ističući na društvenoj mreži X kako su "više bili fokusirani da nju ušutkaju, nego na spašavanje života, podsjećajući da broj mrtvih u gazi premašuje 10.000,
08.11.2023. u 12:12
get url
text

VEZANI TEKST - Kongres SAD-a usvojio rezoluciju, žele ušutkati svoju članicu Palestinku koja je kritizirala Izrael

- Mnogi od njih su mi pokazali da im životi Palestinaca jednostavno nisu bitni, ali ja još uvijek ne pratim njihovu retoriku ili postupke. Umjesto da priznaju glas i perspektivu jedine palestinske Amerikanke u Kongresu, moje kolege su pribjegle iskrivljavanju mojih stavova u rezolucijama ispunjenim očiglednim lažima.

Više puta sam osuđivala užasne napade i ubijanje civila od strane Hamasa i izraelske vlade, i žalila sam za izgubljenim životima Izraelaca i Palestinaca.
U međuvremenu, svaki dan koji prođe bez prekida vatre donosi sve više smrti i razaranja nedužnim civilima, koji nemaju gdje bezbjedno da odu, izazivajući bijes i osudu američkog naroda i međunarodne zajednice.

Većina Amerikanaca podržava prekid vatre, ali ovaj Kongres ne sluša njihove glasove. Nastavit ću pozivati na obostrani prekid vatre, na oslobađanje talaca i onih koji su  pritvoreni, na hitnu isporuku humanitarne pomoći i na pravedan i trajan mir koji podržava ljudska prava i dostojanstvo svih ljudi, usredsređuje miran suživot između Izraelaca i Palestinaca, i osigurava da nijedna osoba, nijedno dijete,  ne mora patiti ili živjeti u strahu od nasilja - napisala je Tlaib na X-u. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.