open-navfaktor-logo
search
Akcija "Maestro"
U Čapljini pronađena oprema za uzgoj opojne droge
Pripadnici Federalne uprave policije (FUP) Ministarstva unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine u četvrtak su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona izveli operativno-taktičku akciju "Maestro" na području općine Čapljina, zbog sumnje u izvršenje krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
15.06.2023. u 12:46
get url
text

Iz FUP-a su u današnjem saopćenju naveli da su u sklopu navedene akcije, a postupajući po naredbi Općinskog suda u Čapljini, pripadnici Federalne uprave policije pretresli pokretnu i nepokretnu imovine N. R. (1980) iz Čapljine.

- Pronađena je određena količina zeljaste materije, pet stabljika visine do 180 centimetara, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu (Cannabis sativa L.), oprema za uzgoj opojne droge, digitalne vage, mobilni telefonski aparati, te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa krivičnim djelom - naveli su iz FUP-a.

Dodaju da se N. R. sumnjiči da je određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodio, pakovao, te je dalje distribuirao. Radi se o povratniku u izvršenju krivičnih djela.

- Nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije, protiv osumnjičenog će biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, a o njegovom daljem statusu će odlučiti nadležno Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.