open-navfaktor-logo
search
Incident u Sarajevu
U stanu na Kovačićima izboden muškarac, uhapšene dvije osobe
Sarajevska policija uhapsila je muškarca i ženu koji se dovode u vezu sa nanošenjem teških tjelesnih povreda 48-godišnjaku, koji je izboden oštrim predmetom u stanu u naselju Kovačići.
04.10.2021. u 09:48
get url
text

Kako je saopćio MUP Kantona Sarajevo, policiju su iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo sinoć u 19.45 sati obavijestili da se u stanu u Radničkoj ulici nalazi povrijeđeni muškarac.

Dolaskom na mjesto događaja policija je utvrdila da se radi o V. H.,  rođenom u Tuzli, a nastanjenom u Sarajevu.

On je prevezen u sarajevski Klinički centar, gdje su mu konstatirane teške povrede opasne po život, a koje su mu nanesene oštrim predmetom po leđima, te je na Klinici za torakalnu hirurgiju zadržan na daljem liječenju.

Radeći na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, policija je došla do saznanja da se u vezu s tim mogu dovesti D. R. Č., rođena 1975. godine u Sarajevu, i R. B., rođen 1962. godine u Sarajevu.

Njih je policija pronašla i uhapsila na području Novog Sarajeva, a sumnjiče se za krivično djelo nanošenje teških tjelesnih povreda. O svemu je obaviješteno Kantonalno tužilaštvo, a osumnjičeni su sprovedeni na krim-obradu u službene prostorije MUP-a KS.

U toku je istraga svih okolnosti spornog događaja. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.