open-navfaktor-logo
search
Raskomadan
U toaletu u Sofiji pronađeni dijelovi tijela magnata kriptovaluta
U glavnom gradu Bugarske Sofiji pronađeno je raskomadano tijelo magnata kriptovaluta, navodi Sky News. 
17.08.2023. u 09:00
get url
text

Posmrtne ostatke Christiana Peeva (41), koji je imao američko i bugarsko državljanstvo, pronašli su nagurane u toaletu vodoinstalateri koji su pozvani da očiste začepljeni odvod.

Peev je diplomirao na američkom univerzitetu i izgradio svoje bogatstvo kroz kripto ulaganja. Istražitelji vjeruju da je ubijen između 8. i 9. augusta i da je ubica Vesco Valchinov, kojeg je upoznao prije šest godina.

Lokalni mediji navode da je ubica ubio svoju žrtvu tegom i izrezao tijelo u toaletu prije nego što je neke dijelove bacio u WC.

Istražitelji su pronašli mjesto zločina nakon što su provjerili dva telefona Peeva, čiji je brat prijavio nestanak 10. augusta.

Na dan kada je nestao bio je u kontaktu s Valchinovom. Snimci nadzorne kamere navodno pokazuju da su Peev i Valchinov ušli u stambenu zgradu osumnjičenog 8. augusta, a sljedeći dan je Valchinov sam izašao iz zgrade.

Peev je drugi kriptomilioner koji je pronađen mrtav u manje od mjesec dana. Dijelovi tijela Fernanda Péreza Algabe pronađeni su u crvenom koferu u Buenos Airesu 23. jula nakon što je njegov nestanak prijavljen pet dana ranije. 

Algaba je na svom Instagram profilu isticao ekstravagantan životni stil koji je finansirao ulaganjima u kriptovalute.

U kovčegu koji je otkriven nalazile su se Algabine noge i jedna podlaktica. Argentinski mediji objavili su da su dijelovi tijela amputirani, što sugerira da je to djelo profesionalca. Obdukcija je pokazala da je žrtva prije toga upucana tri puta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.