open-navfaktor-logo
search
NiP se oglasio
Ugovoreni iznos radova za "Sarajevski ćilim" milion i 200 hiljada, Mandić platio milion i 700 hiljada?!
Općinska organizacija Naroda i pravde Centar objavila je ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji šetnice na potezu od ulice Trampina do ulice Koševo (tzv. "Sarajevski ćilim"), a koji je zaključen između Općine Centar Sarajevo kao naručioca i ITC Zenica d.o.o. kao izvođača, u novembru 2020. godine. 
04.08.2023. u 16:04
get url
text

VEZANI TEKST - "Sarajevski ćilim" u završnoj fazi, iz Općine Centar ne žele o razlozima kašnjenja

Unatoč traženjima Kluba vijećnika NiP-a u Općinskim vijeću Centar Sarajevo, kako ističu, nikad nisu dobili konačan iznos, odnosno troškovnik radova na konkretnoj rekonstrukciji šetnice ( isti se kreću od 1.500.000,00 do 1.700.000,00 KM,a možda i više?), navode iz NiP-a. U toj stranci postavljaju pitanje kako je to moguće s obzirom da ugovoreni iznos radova iznosi 1.233.181,17 KM.

- Također, ugovorom je jasno propisano da će se za sve nepredviđene, usvojene radove od strane naručioca, provesti novi postupak javne nabavke, te nas zanima da li su takvi postupci i provedeni? Nadalje, ugovorom je propisan rok za izvođenje radova – 70 dana, a prema sopstvenom priznanju načelnika, rok je probijen, pa također pitamo načelnika da li je aktivirao ugovornu kaznu, odnosno da li je Općina Centar kao naručilac naplatila penale za kašnjenje od strane izvođača radova?

Još jedanput, jasno i precizno tražimo da nam se svi podaci u vezi sa projektom tzv. "Sarajevski ćilim" hitno dostave, a kako bi javnost imala uvida u sve potrebne detalje projekta koji je najzad plaćen mnogo više nego što je to bilo ugovoreno- poručuju iz Naroda i pravde Centar.

 {$galerijaFotografija}

 

ug1.jpg
1 od 8
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.