open-navfaktor-logo
search
Općinski sud Konjic
Vlasnik hotela Jablanica, optužen za premlaćivanje radnice, završio u bolnici, početak suđenja odgođen
Za danas zakazani glavni pretres pred Općinskim sudom u Konjicu, a zbog premlaćivanja Jablaničanke Enise Klepo, otkazan je.
27.11.2023. u 11:26
get url
text

VEZANI TEKST - Potvrđena optužnica protiv vlasnika hotela "Jablanica" Amira Džafića zbog premlaćivanja radnice Enise Klepo

Kako Hercegovina.info saznaje, razlog odgode su zdravstveni problemi vlasnika hotela Jablanica Amira Džafića, koji je hospitaliziran u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru. Novi termin nije poznat, budući da se ne zna kada bi optuženi, koji ima emboliju pluća, mogao izaći iz bolnice.

Na prethodnom ročištu o izjašnjenju krivnje Džafić se izjasnio da nije kriv. Optužnica ga tereti da je 1. augusta ove godine u 21.30 sati u holu hotela Jablanica u Jablanici, gdje se nalazi recepcija i gdje je kao recepcionarka radila oštećena, nakon kraće verbalne prepirke oštećene sa direktoricom hotela I. Dž., inače suprugom optuženog, oko isplate plaće, davanja otkaza i drugih problema na poslu, na poziv I. Dž. na recepciju pristupio optuženi Amir Džafić.

On je odmah krenuo ka oštećenoj tjerajući je iz objekta, pa ju rukama uhvatio za majicu u predjelu grudi, gurajući je prema prostoriji u kojoj se nalazi bazen i udarajući oštećenu šakom u predjelu glave, lica i očiju, u čemu ga je pokušala spriječiti uposlenica hotela S. N., ali nije uspjela, jer je i nju optuženi odgurnuo, te dalje nastavio fizičkom snagom udarati i gurati oštećenu u pravcu hodnika ka bazenu, zatvorivši vrata od hodnika i dalje nastavljajući je udarati, galameći na nju, upućujući joj pogrdne riječi i govoreći joj kako joj neće platiti, nakon čega je oštećena sjela na stepenice, a potom i napustila prostorije hotela, te se uputila u Dom zdravlja Jablanica.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.