open-navfaktor-logo
search
Drama kod Čapljine
Zapalio kuću dok su u njoj bile dvije žene, kasnije primljen u Hitnu s opekotinama i povredama od noža
Muškarac (30) iz Dretelja podmetnuo je u srijedu požar u porodičnoj kući u mjestu Dretelj u Čapljini u kojoj su se nalazile dvije žene, koje nisu povrijeđene.
13.07.2023. u 11:35
get url
text

Kako se saznaje iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, Policijskoj upravi Čapljina u srijedu u 17.50 sati dojavljeno je da gori kuća u Dretelju.

Odmah su na mjesto događaja izašli pripadnici policije i Vatrogasne jedinice te utvrdili da je M. B. (1993) iz Dretelja namjerno podmetnuo požar tako što je kanister sa zapaljivom tečnošću zapalio i kroz prozor ubacio u kuću u kojoj su se nalazile P. B. (1950) i njena kćerka M.B. (1975) koje nisu povrijeđene, saopćili su iz MUP-a.

Muškarac M.B. je nakon podmetanja požara pobjegao, a policija je objavila i da je ispred kuće zatečeno vozilo "audi 80" koje koristi B. B. (1990), sin vlasnika zapaljene kuće, s razbijenim staklima.

Nakon toga, Hitna pomoć Čapljina obavijestila je policiju da su primili M. B. (1993.) s povredama od noža i opekotinama, a on je izjavio da ga je napao B. B. (1990) iz Dretelja.

Osoba je lišena slobode i u toku je krim - obrada, dodaje se u policijskom izvještaju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.