open-navfaktor-logo
search
JP Tržnice
Zenica: Zakupcima boksova računi za mart bit će umanjeni za 50 posto
Zakupcima boksova Javnog preduzeća Tržnica Zenica računi za mjesec mart ipak će biti umanjeni za 50 posto - kazala je Feni direktorica tog preduzeća Selma Vidimlić.
23.03.2020. u 14:39
get url
text

Podsjetimo, zakupci su, naredbom Kriznog štaba Grada Zenica, morali prestati s radom pa su u četvrtak, 19. marta, odlučili protestirati zbog odluke preduzeća da im neće biti umanjena najamnina, kao što je to, odlukom Gradskog vijeća, umanjena za zakupce poslovnih prostora u vlasništvu Grada.

- Gradska uprava je, za sada takvu potvrdu imamo samo usmeno, najavila da će našem preduzeću subvencionirati 50 posto iznosa zakupnina za te ljude, čime su i oni dovedeni u isti položaj kao i zakupci prostora u vlasništvu Grada.

Mi ćemo, zbog toga što ne radi pijaca polovne robe u naselju Lukovo polje te mliječnih i suhomesnatih proizvoda u zgradi Tržnice, za mjesec mart biti već u gubitku za oko 14.000 KM. Tako da nismo mogli ostati i bez planiranog prihoda od boksova - kaže direktorica Vidimlić, koja napominje kako bi time izgubili dodatnih 30.000 KM.    

Taj iznos Tržnici će namiriti Gradska uprava Zenice, koja je prošle sedmice donijela odluku da se zbog gubitaka u poslovanju, koji se očekuju kao posljedica primjene preventivnih mjera zbog širenja koronavirusa, za mjesec mart za 50 posto umanjuje zakupnina prostora u vlasništvu tog grada.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.