open-navfaktor-logo
search
Tužan prizor
Građani ostavljaju plišane igračke za preminulu djevojčicu: "Svi smo ti roditelji, volimo te..."  
U nedjelju navečer građani Zagreba su se okupili ispred Klaićeve bolnice i ispred nje ostavljali poruke, svijeće i plišane igračke za djevojčicu (2,5) koja je izgubila bitku za život u poslijepodnevnim satima. Jedna od poruka je "Svi smo ti roditelji, volimo te". 
04.04.2021. u 22:53
get url
text

VEZANI TEKST - Izgubila bitku za život: U Zagrebu preminula teško pretučena djevojčica

Nakon što je prije nekoliko dana završila u bolnici u Novoj Gradiški zbog teških povreda glave, djevojčica je prebačena u Klaićevu bolnicu gdje su se ljekari borili za njen život. 

Njeni roditelji su u pritvoru. Majci je u poslijepodnevnim satima izmijenjena kvalifikacija krivičnog djela. Tereti je se za teške tjelesne povrede sa smrtnom posljedicom. Prijeti joj kazna do 15 godina zatvora. 

Istražitelji su utvrdili kako su roditelji u periodu od 1. novembra 2020. pa sve do 31. marta ove godine unutar kuće u kojoj žive počinili krivična djela zanemarivanja i zloupotrebe djetetovih prava nad svoje četvero djece - jednim dječakom i tri djevojčice.

Grubo su kršili svoje roditeljske obaveze podizanja i odgoja djece, a nisu izostajala ni maltretiranja i fizički nasrtaji na njih.

Policajci su utvrdili da je majka prošle srijede, 31. marta, zlostavljala svoju kćerku udarajući je šakama po glavi i cijelom tijelu. Od siline udarca djevojčica je zadobila teške povrede glave i drugdje po tijelu nakon čega je zapala u komatozno stanje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.