open-navfaktor-logo
search
Sud BiH
Advokat Admira Arnautovića Šmrka: Određen pritvor osumnjičenom Zlatku Ibrišimoviću
Sud Bosne i Hercegovine prihvatio je prijedlog Tužilaštva Bosne i Hercegovine te odredio jednomjesečni pritvor Zlatku Ibrišimoviću. Pritvor po rješenju može trajati najduže mjesec, računajući od dana hapšenja odnosno od 26. oktobra ili do nove odluke Suda.
28.10.2022. u 15:52
get url
text

VEZANI TEKST - Novinari i publika udaljeni iz sudnice: Ročište Šmrkovom advokatu iza zatvorenih vrata

- Pritvor je određen zbog postojanja kako općeg tako i posebnog pritvorskog razloga propisanog članom 132. stav 1. tačka b) ZKPBiH, odnosno zbog bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Zlatko Ibrišimović osumnjičen je za počinjenje krivičnog djela organizirani kriminal iz člana 250. stav 2. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine u vezi s krivičnim djelom pranje novca iz člana 209. stav 3. KZBiH - navodi se u saopćenju Suda BiH. 

Današnje ročište na kojem je Ibrišimoviću određen jednomjesečni pritvor, odlukom Suda bilo je zatvoreno za javnost, a po zahtjevu braniteljice osumnjičenog advokatice Lejle Čović.

Ibrišimović je branilac Admira Arnautovića Šmrka, koji je nedavno uhapšen i pritvoren na osnovu informacija prikupljenih iz Sky aplikacije, a sumnjiči se za organizirani kriminal u vezi sa trgovinom drogom i pranjem novca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.