open-navfaktor-logo
search
Određen pritvor
Akcija "Leptir": Senada i Adisa u kafanama u Srebreniku podvodile djevojke
Sud u Srebreniku odredio je jednomjesečni pritvor za Senadu Todorović (1966) iz Srebrenika i Adisu Dropić Đorđević (1985) iz Tuzle koje su uhapšene u akciji "Leptir" zbog navođenja na prostituciju, potvrđeno je za Faktor iz tuzlanskog Tužilaštva
01.11.2019. u 13:08
get url
text

Na prijedlog Tužilaštva Tuzlanskog kantona, Općinski sud u Srebreniku odredio je jednomjesečni pritvor za Senadu Todorović (1966) iz Srebrenika i Adisu Dropić Đorđević (1985), a koje su uhapšene u akciji "Leptir" zbog navođenja na prostituciju, potvrđeno je za Faktor iz tuzlanskog Tužilaštva.

Pritvor im je određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogle ometati istragu, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, kazao je portparol te pravosudne institucije Admir Arnautović. 

Senada Todorović se sumnjiči da je od ljeta 2017. godine do hapšenja u njenom ugostiteljskom objektu "Dada" na području Srebrenika navodila veći broj djevojaka da imaju seksualne odnose sa većim brojem muškaraca, mušterija u  sobama u njenom ugostiteljskom objektu ili na drugim lokacijama.

Od djevojaka je uzimala dio zarade u novcu ili drugim poklonima koje su one od njih dobijale za seksualne usluge. 

Adisa Dropić Đorđević je osumnjičena da je u periodu od juna do kraja oktobra 2019. godine u Srebreniku i Tuzli vodila određene djevojke u ugostiteljski objekat kod Todorović, koja ih je navodila da pružaju seksualne usluge gostima, te je također i sama navodila određeni broj djevojaka da jednom muškarcu na različitim lokacijama, u različitim ugostiteljskim objektima u Srebreniku, pružaju seksualne usluge i od njega i djevojaka uzimala određene novčane iznose za ove usluge.

- Pripadnici Sektora kriminalističke policije su po nalogu Tužilaštva i naredbi Općinskog suda Srebrenik izvršili pretrese ugostiteljskog objekta u vlasništvu Todorović, kao i na drugim lokacijama koje su koristile osumnjičene, nakon čega su lišene slobode, obavljena je kriminalistička obrada, te su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predate u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene - kazao je Arnautović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.