open-navfaktor-logo
search
PU Foča
Akcija "Siguran dobitak": Sedmero uhapšenih zbog prevare teške skoro 800.000 KM
Pripadnici Policijske uprave Foča danas su, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Trebinje realizirali operativnu akciju kodnog naziva "Siguran dobitak".
15.12.2021. u 15:09
get url
text

Kako je saopćeno iz PU Foča, u sklopu ove akcije na području te općine uhapšeno je sedam osoba inicijala R. P., D. D., I. S., P. Đ., M. V., B. M. i К. D. svi iz Foče.

Sumnjiče se da su počinili krivična djela pranje novca, prevara i falsifikovanje isprave.

Konkretno, na teret im se stavlja da su od 2017. godine do 2021. godine na štetu više oštećenih osoba iz zemalja u okruženju u bankama i poštama na području BiH podizali novac za koji su znali da su pribavljeni krivičnim djelom prevara i tom prilikom su ostvarili nezakonitu imovinsku korist u iznosu od oko 631.970 КM i 73.100 Eura.

Po naredbi Osnovnog suda u Foči pretreseno je više lokacija na području općine Foča, te je pronađeno i oduzeto više predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

U toku je rad na dokumentovanju predmeta, nakon čega će nadležnom Okružnom javnom tužilaštvu protiv navedenih lica biti podnešen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, naveli su iz fočanske policije.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.