open-navfaktor-logo
search
Akcija KCUS-a
Besplatni specijalistički pregledi za starije osobe
Akcija se već treću godinu organizuje u saradnji sa Ambasadom Kine u BiH
22.09.2018. u 10:12
get url
text
get url
text

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, u saradnji s Ambasadom Narodne Republike Kine, organizovali su akciju besplatnih pregleda za građane treće životne dobi.

Ova akcija se provodi već treću godinu zaredom. Najstarijim pacijentima, onima kojima je ovakva vrsta medicinske usluge i najpotrebnija, na raspolaganju su bili najbolji specijalisti iz različitih oblasti medicinskih nauka.

- Odlučili smo se da njima priuštimo brze i efikasne preglede zbog kojih bi oni inače morali da čekaju danima narudžbe u domovima zdravlja ili nekoj drugoj zdravstvenoj ustanovi. Pacijenti imaju priliku da obave laboratorijske nalaze, internističke preglede, kao i preglede specijaliste očnih bolesti. Zaključili smo da su naši pacijenti vrlo zadovoljni. U ovom trenutku pregledano je oko 50 pacijenata, a u svim ovim akcijama do sada je pregledano više od 600 pacijenata. Ambasadorica Chen Bo i službenici Kineske ambasade su donijeli male poklone za naše pacijente i oni su izuzetno zadovoljni uslugom. Svi su vrlo ljubazni, a ja sam kao poslodavac i direktorica Kliničkog centra tako zadovoljna što sam vidjela da su se ovoj akciji odazvali rado, u neradni dan, čak i najbolji specijalisti. Ovo je zaista lijep dan za naše penzionere, ali i za organizatore sigurno. Akcija je vrlo uspješna - ocijenila je direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović.

{$galerijaFotografija}

Ambasadorica Kine u BiH Chne Bo nije krila zadovoljstvo zbog uspješno organizovane akcije u saradnji sa menadžmentom, doktorima specijalistima i drugim medicinskim osobljem KCUS-a.

- Mi državljani Kine koji radimo u vašoj zemlji dajemo veliki značaj pružanju pažnje starijim osobama, odnosno građanima treće životne dobi. Meni je veoma drago što možemo da učinimo nešto dobro za te građane. Mislim da je njihovo zadovoljstvo da mogu uživati u usluzi najkvalifikovanijih doktora, odnosno vrhunskih specijalista. Obišli smo pacijente i primijetili smo da je akcija veoma dobro organizovana. Zahvaljujemo se gospođi Izetbegović i njenim uposlenicima što su došli u ovaj neradni dan da sa nama provedu ovu akciju - istakla je ambasadorica Bo.

Pacijenti sa kojima smo razgovoarli bili su oduševljeni što im je pružena prilika da na ovakav način obave neophodne preglede.

- Sve je dobro organizovano. Obavila sam sve preglede i ostalo mi je samo još da pregledam oči. Najvažnije je što se na preglede ne čeka dugo - kazala je jedna od pacijentica Muzafera Šišić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.