open-navfaktor-logo
search
Paljevina "Murexa"
Đikanoviću prijeti dugogodišnji zatvor: Milionska šteta zbog 14.000 KM plijena
Zbog krivičnog djela paljevine prijeti mu od dvije do 12 godina zatvora, a zbog teške krađe može dobiti maksimalno pet godina zatvora
01.11.2018. u 11:48
get url
text

Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona predat će Kantonalnom sudu Tuzla prijedlog za određivanje pritvora Omeru Đikanoviću (43), koji je nakon krađe i paljavine u objektu firme "Murex Špionica", bio u bjekstvu od 17. septembra, potvrđeno je u Tužilaštvu TK.

On je osumnjičen da je 17. septembra iz kase firme "Murex" i sa još dva mjesta, ukrao ukupno oko 14.000 KM, a potom je zapalio halu. Zbog krivičnog djela paljevine prijeti mu od dvije do 12 godina zatvora, a zbog teške krađe može dobiti maksimalno pet godina zatvora.

Đikanović, koji je u "Murexu" radio kao čuvar, nestao je 17. septembra, nakon što je požar progutao cijelu jednu halu, izložbeni salon i upravnu zgrada firme koja se bavi proizvodnjom keramičkih pločica, sanitarija i opreme za kupatila. On je bio na svom radnom mjestu kada je izbio požar. Kasnije, tokom uviđaja, na parkingu firme pronađen je njegov automobil kojim je došao na posao, ali Đikanoviću nije bilo ni traga. Na području Višegrada 21. septembra pronađen je ukradeni automobil "renault megane", koji pripada firmi DOO "Murex" i koji je nestao nakon požara. Policijske agencije zabilježile su i da je Đikanović koristeći svoj pasoš prešao granicu BiH i Srbije nedaleko od Višegrada, a potom se ponovo iz Srbije vratio u BiH.

Firma "Murex" prijavila je štetu u robi u iznosu oko milion KM, dok će se naknadno vještačiti i šteta na objektu koja će, također, biti milionska.

Iako su prve informacije govorile da je Đikanović uhapšen na području Višegrada, to ipak nije tačno. On se na području Višegrada krio neko vrijeme, a prije dva dana sam se predao pripadnicima MUP-a TK, saznaje Faktor.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.