open-navfaktor-logo
search
Pseudohistorija
Đoković: Ona izreka da su Srbi nebeski narod nije slučajna
Prvi reket svijeta Novak Đoković javio se na Instagram liveu koji je emitovala njegova supruga Jelena.
26.04.2020. u 22:30
get url
text

Teniser je kazao da je jako zainteresovan za alternativnu verziju srpske historije. Tačnije pseudohistoriju, odnosno lažnu historiju, koja podrazumijeva senzacionalističke stavove i zahtjeve čije bi ispunjavanje tražilo reviziju i ponovno pisanje značajnog dijela većinski prihvaćene historije.

- Kada kažem alternativnu, mislim na onu verziju koja nije zvanična. Da smo mi...

- Nebeski narod - uskočila je njegova supruga Jelena.

- Čitam knjige Deretića (Jovan Deretić, op. a.), evo da pokažemo i koja je i da pozdravimo gospodina Deretića - rekao je Đoković, prenosi Telegraf.

Jelena je u međuvremenu prekinula Novakovo izlaganje, a potom su imali zanimljiv dijalog o Kosovskom boju, da bi se Đoković vratio sa knjigom Jovana Deretića u rukama.

- Serbi, narod i rasa! Veliki pozdrav za profesora kog lično poznajem. Vrlo je interesantno, ne bih ništa da govorim. Vidim da se i danas provlači kroz novine nešto što sam rekao. Svako od nas treba da bude otvorenog uma i da uradi svoje istraživanje. Da budemo svjesni da je istina negdje između. Ako pratimo jednu stranu informisanja, to teško može da nas učini realnim - poručio je Đoković i dodao:

- Mene čitanja gospodina Deretića, Vidojevića i Damjanovića jako inspirišu. Ona izreka da smo nebeski narod nije slučajna. Tu ću završiti. Ja težim ka tome da smo starosjedioci, ima dosta dokaza. Veliki pozdrav za sve one koji se bore za istinu.

Profesor o kojem vrsni teniser, prvi reket svijeta, govori je Jovan Deretić, rođeni Trebinjac, pseudohistoričar...

On, između ostalog, tvrdi da su Srbi otkrili Ameriku, da su Nijemci zaparavo Srbi, da je Aleksandar Makedonski bio Srbin, a da su 40 rimskih careva bili Srbi. Najveći među njima bio je, kako tvrdi Deretić, Konstantin.

Svojim najvećim otkrićem smatra da su Srbi Arijevci, da se Asirija zvala Sarbija i da je to bila srpska imperija. Hrvati po njegovim tvrdnjama ne postoje, može ih biti svega pet posto...

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.