Travnik

Dvoje uhapšenih: U plasteniku pored kuće uzgajali indijsku konoplju

Objavljeno: 17.09.2019. u 10:28

Prilikom pretresa, u plasteniku koji se nalazi u dvorištu kuće, pronađeno je 90 stabljika indijske konoplje, dok je u drugoj kući pronađena veća količina marihuane

FOTO: MUP SBK

Policajci MUP-a Srednjobosanskog kantona realizovali su još jednu uspješnu akciju usmjerenu na borbu protiv zloupotrebe droga, te jučer uhapsili dvije osobe i zaplijenili 90 stabljika indijske konoplje i veći količinu marihuane. 

- Akcija je izvedena na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik, u kojoj je izvršen pretres dvije kuće sa pratećim objektima, koje koriste M. S. (57) i M. H. (28), u mjestu Sečevo, općina Travnik - navodi se u saopćenju MUP-a SBK.

Prilikom pretresa, u plasteniku koji se nalazi u dvorištu kuće, pronađeno je 90 stabljika indijske konoplje, dok je u drugoj kući pronađena veća količina marihuane. 

Droga je oduzeta, a osumnjičeni su uhapšeni i protiv njih se preduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Foto: MUP SBK

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije