Brisel

Federica Mogherini: Solidarnost EU s turskim narodom je neupitna

Objavljeno: 15.07.2019. u 12:01

Danas je treća godišnjica pokušaja vojnog udara i svi se vrlo dobro sjećamo tog dana i te noći

Povodom treće godišnjice sprečavanja vojnog udara u Turskoj, vlasti Evropske unije poručile su da je neupitna solidarnost s turskim narodom, javlja Anadolu Agency (AA).

Šefovi diplomatija članica Evropske unije danas će održati sjednicu Vijeća za vanjske poslove Evropske unije, a uoči te sjednice novinarima se obratila visoka komesarka za vanjsku politiku i sigurnost Federica Mogherini.

Mogherini je otkrila da je upravo telefonom razgovarala s turskim kolegom Mevlutom Cavusogluom o aktivnostima Turske na istočnom dijelu Mediterana.

“Razgovor sam počela porukom da se i dalje solidarišemo s turskim narodom. Danas je treća godišnjica pokušaja vojnog udara i svi se vrlo dobro sjećamo tog dana i te noći. Naša solidarnost s turskim narodom je neupitna“, poručila je Mogherini.

Mogherini je kazala da će Vijeće za vanjske polove Evropske unije na današnjoj sjednici razgovarati i o iranskom nuklearnom pitanju, migracijama i situaciji u Libiji i drugim afričkim zemljama.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije