Isplata penzija kreće početkom naredne sedmice i BH Pošta će, poštujući usvojene mjere Kriznog štaba, koje se odnose na oprez u komunikaciji sa korisnicima penzija, nastojati, u što kraćem roku završiti isplatu.

Preventivne mjere zaštite

- Zbog novonastale situacije izazvane pandemijom korona virusa, te zbog zaštite radnika BH Pošte i korisnika naših usluga, BH Pošta ulaže maksimalne napore da naši korisnici ne budu uskraćeni za naše usluge, uključujući i sve korisnike penzija, da i u ovim vanrednim uslovima rada, svoje penzije dobiju na kućnu adresu. S tim u vezi, korisnici koji svoje penzije primaju na kućnu adresu dužni su, u cilju svoje zaštite i zaštite radnika BH Pošte, prilikom posjete poštonoše nositi zaštitne maske i rukavice. Također, preporuka je da svaki korisnik penzije osigura olovku za potpis čeka kako bi se, i na taj način, smanjila mogućnost zaraze - naveli su iz BH Pošte, te zamolili korisnike da se pridržavaju navedenih mjera zaštite.

Korisnici kojima je izrečena mjera zdravstvenog nadzora

Za one korisnike koji su u posebnoj zdravstvenoj izolaciji, poštonoša će iznos penzije zajedno sa čekom prethodno ubaciti u kovertu, pozvoniti na vrata te ostaviti kovertu ispred vrata. Korisnik penzije je dužan u priustvu poštonoše uzeti kovertu, izbrojati novac, potpisati ček te ga vratiti u kovertu i kovertu ostaviti ispred vrata. Poštonoša će za to vrijeme biti na preporučenoj udaljenosti od najmanje dva metra, nakon čega će preuzeti kovertu sa potpisanim čekom. Na taj način će se smanjiti vrijeme neposrednog kontakta poštonoše i korisnika.

- Podsjećamo da su radnici BH Pošte uz zdravstvene i radnike u prodaji jedni od najizloženijih zarazi koronavirusom, te molimo korisnike penzije za razumijevanje te poštivanje propisanih mjera prilikom isplate penzija - saopćila je BH Pošta.